Verhuizen is veel regelen en vooral overzicht bewaren. Dat er veel fouten gemaakt worden tijdens het verhuizen is dus niet vreemd. Lees in dit artikel de meeste gemaakte fouten bij een verhuizing!

De spullen fout inpakken

Het niet correct verpakken van je spullen is misschien wel de meest gemaakte fout. Een vuilniszak volstaat gewoon niet. Een doos daarentegen is stevig en stapelbaar. Prop een doos niet vol met boeken. Dan maak je hem zwaar. Maak ook niet gebruik van verschillende formaten dozen. Heb je een formaat doos, dan is dit goed vervoerbaar. Volgens verhuisbedrijf TPC Logistics uit Utrecht verzamelen mensen vooraf spullen die ze in een willekeurige doos stoppen. Dit levert met het inladen problemen op. De dozen worden als onderlaag gebruikt voor banken en stoelen. De onderlaag moet vlak zijn. Er zijn overigens 12 slimme tip voor inpakken, zodat je weet hoe je efficiënt je spullen in kan pakken.

Contracten omzetten

Behalve je spullen overhuizen komt er bij een verhuizing nog meer kijken. Het administratieve bijvoorbeeld. Het is aan te raden om dit tijdig te regelen. Dikwijls is er wel gas, water en licht in de woning aanwezig, maar je wilt ook online kunnen. Vergeet daarom niet om je contracten bij providers vroegtijdig door te geven. Geadviseerd wordt om een overlapping aan te houden. Hiermee voorkom je dat je tijdelijk zonder diensten zit. Een leidraad om je contracten om te zetten is twee maanden van te voren.

Te laat inpakken

Op tijd beginnen met inpakken zorgt voor overzicht. Vaak moet op de dag van verhuizen zelf nog iets ingepakt worden. Dit zorgt voor hogere kosten, veel stress en een naar gevoel bij de klanten.

Het verkeerd inschatten van het werk

Verhuizen kost werk. Maak niet de fout om die tijd verkeerd in te schatten als je van een verhuisbedrijf gebruik maakt. Schat je de hoeveelheid werk te hoog in, dan betaal je te veel. Schat je de hoeveelheid werk te laag in dan kan het gebeuren dat er nog spullen achterblijven. TPC Logistics vertelt: ‘We worden soms ingehuurd voor een gedeelte van de verhuizing. De zware meubels bijvoorbeeld. Als we dan aankomen, dan komt het nog wel eens voor dat men verlangt dat wij nog meer spullen meenemen. Natuurlijk zullen we dat regelen, maar we brengen die kosten wel in rekening.’

De parkeerplaats

Het is natuurlijk prettig om de verhuiswagen zo dicht mogelijk bij de woning te hebben. Het gebeurt nog vaak dat er geen parkeerplaats beschikbaar is bij de woning. Dit zorgt dat voor vertragingen, maar ook stress. Check dit van te voren.
Wat ook van belang is, is om vooraf de route te bepalen en even goed na te gaan of de verhuiswagen wel door alle (soms smalle) straatjes kan.

Blokkade van het balkon of hijsbalk

Wie in een appartement gaat wonen zal merken dat niet alles er via de voordeur in kan. Het is soms nodig om gebruik te moeten maken van het balkon. Een grote fout is het om het balkon vol te zetten met verhuisspullen.

Een koffiezetapparaat inpakken

Cafeïne is voor veel mensen de motor om een dag door te komen. Zeker als je intensief aan het verhuizen bent is een koffiezetapparaat van essentieel belang. Maak dus niet de fout om het koffiezetapparaat in te pakken. Zo nu en dan een kopje koffie tijdens het verhuizen zorgt voor ontspanning, overzicht en energie.