Partnerbijdrage
Een verhuizing is over het algemeen hartstikke leuk; je betrekt een nieuwe woning en gaat een nieuw avontuur aan. Maar er komt naast het inpakken van alle spullen natuurlijk ook flink wat meer kijken bij zo’n verhuizing. Het is daarom ontzettend handig om de juiste voorbereidingen te treffen. Zo zorg je ervoor dat je fouten voorkomt en de verhuizing zelf soepel en efficiënt verloopt. Welke voorbereidingen dit zijn, lees je hier!
1. Printen, printen, printen!
Bij het betrekken van een nieuwe woning moet er natuurlijk eerst flink wat geprint worden. De koopovereenkomst, zelfgemaakte bouwtekeningen en ga zo maar door; je moet het uiteindelijk allemaal fysiek op papier hebben. Schaf een mapje aan waar je al deze papieren in kunt bewaren, en zorg dat je dit altijd bij de hand hebt. Met een printabonnement maak je het printen een stuk makkelijker én goedkoper. Je betaalt maandelijks een standaard bedrag, en krijgt de nieuwe cartridges automatisch thuisgestuurd. Je printer geeft namelijk een seintje wanneer de cartridges bijna leeg zijn; en in reactie worden de nieuwe direct opgestuurd – inclusief handige retourdoos voor de oude cartridges!
2. Opzeggen en aanpassen
Voordat de verhuizing daadwerkelijk gaat beginnen moet je ervoor zorgen dat je al je contract opgezegd of overgezet hebt. Zo zorg je ervoor dat je ook in het nieuwe huis direct van al je diensten gebruik kunt maken. Doe dit een weekje van te voren om overal op tijd voor te zijn.
3. Adreswijziging doorgeven
Daarnaast geef je natuurlijk bij alle belanghebbenden je adreswijziging door. Denk hierbij aan de gemeente en gemeentelijke instanties, maar ook leveranciers, abonnementen, sportscholen, scholen en je baan. Check meteen even bij je toekomstige gemeente of er eventueel bepaalde belastingen bijkomen zoals bijvoorbeeld de hondenbelasting.
4. Verhuismaterialen bestellen
Je bent waarschijnlijk al even bezig met het verzamelen van dozen, maar je hebt natuurlijk meer materialen nodig. Je kunt deze makkelijk online bestellen en vervolgens gewoon thuisbezorgd krijgen. Denk bijvoorbeeld aan bubbeltjes plastic, stevige dozen, stickers, stiften en ga zo maar door.
5. Meten en wegen
Neem de afmetingen van je grootste meubelstukken vast op, en kijk ook even hoe zwaar het is. Neem vervolgens de tijd om deze afmetingen toe te passen in de nieuwe woning, en even te kijken of alles wel door de deuren past. Een grote bank zal bijvoorbeeld niet zomaar door een smal trappengat passen, en zal hierdoor wellicht door het raam verhuisd moeten worden. In dit geval heb je natuurlijk weer nieuwe materialen en meer mankracht nodig.