Gaat u binnenkort verhuizen en kan het nieuwe huis wel een andere vloer gebruiken? Dan is het tijd om u te verdiepen in verschillende soorten vloeren. Er is tegenwoordig van alles mogelijk. Om een goede keuze te maken kunt u het beste alle eigenschappen van verschillende vloeren met elkaar vergelijken. Om u een handje te helpen, leest u hier de eigenschappen van de populairste vloeren van dit moment. Bent u benieuwd naar deze vloeren? Lees dan verder en kom erachter!

De eigenschappen van laminaat

Laminaatvloeren worden gemaakt van MDF of HDF. Vervolgens wordt er een print opgedrukt. Dit kan een houtprint zijn, maar een tegelprint is ook mogelijk. Als de print is gedrukt, wordt er een toplaag aangebracht. Deze laag beschermt de vloer tegen krassen. Het voordeel van een laminaatvloer is dat u deze gemakkelijk zelf kunt leggen. Daarnaast is een laminaatvloer nauwelijks van een houten vloer te onderscheiden. Zo hebt u de gebruiksvoordelen van laminaat en de mooie uitstraling van een houten vloer. Een win-winsituatie dus!

De eigenschappen van PVC

Een pvc-vloer wordt gemaakt van een hard kunststof, ook wel polyvinylchloride genoemd. Een pvc-vloer is een van de meest bekende en toegepaste vloeren. En dat heeft natuurlijk een reden. Een pvc-vloer heeft namelijk veel voordelen. Om te beginnen is een pvc-vloer zeer slijt- en stootvast. Mensen die kleine kinderen of huisdieren hebben kiezen daarom vaak voor een PVC-vloer. Ook is PVC waterbestendig. Het zal dus niet, zoals hout, kromtrekken als het in aanraking komt met water. Tot slot vraagt PVC weinig onderhoud en is het gemakkelijk schoon te maken.

De eigenschappen van parket

Parketvloeren worden gemaakt van hout. Doordat het een natuurproduct is, geeft het jouw woning veel warmte en sfeer. Een parketvloer gaat lang mee en is daardoor een duurzame keuze. Het nadeel is dat deze vloer goed onderhouden moet worden. Ook is de vloer gevoelig voor krassen. Daarnaast moet u goed opletten met warmte en vocht. De kans bestaat namelijk dat de vloer kromtrekt als het in aanraking komt met vocht.

Laat u adviseren

Wilt u meer weten over deze vloeren? Neem dan een kijkje op de website van Laminaat Plaza. Deze partij heeft een enorm assortiment aan Laminaat, PVC en parket vloeren. Twijfelt u tussen twee soorten vloeren of hebt u een vraag? Neem dan contact op met een van de experts en laat u adviseren over de mogelijkheden.