Een badkamer is tegenwoordig niet alleen maar een functionele ruimte, het is de plek waar je heerlijk tot rust komt na een lange werkdag. Door kleuren aan de ruimte toe te voegen creëer je eenvoudig een persoonlijke sfeer aan de ruimte. Denk bijvoorbeeld hierbij aan gekleurde wand en/of vloertegels, gekleurde badmeubels of accessoires. De mogelijkheden zijn hierbij eindeloos. Dit zijn daarom de beste badkamerkleuren volgens ons op een rijtje.

De effecten van kleur in een badkamer

Het uitzoeken van badkamerkleuren is heel persoonlijk. Waar de een houd van een strakke witte badkamer met zwarte accenten, houdt de ander van kleurrijke decortegels en gekleurde badmeubels. Kijk bij het uitzoeken van een kleurpalet naar de sfeer en stijl die je wil creëren en zoek daar je juiste kleuren bij. Elke kleur heeft invloed op de beleving van de ruimte. Lichte kleuren maken de badkamer ruimtelijker. Terwijl donkere kleuren zorgen voor een intieme sfeer. Bedenk van te voren daarom goed welk sfeer je wilt in je nieuwe complete badkamer.

Een sterke basis met neutrale kleuren

Een goed voorbeeld van een neutrale tijdloze kleur is antraciet.  Deze neutrale kleur geeft je badkamer meteen stijl en elegantie. Het ene antraciet is het andere niet, en je kan ook makkelijk verschillende grijstinten met elkaar combineren. Zo krijgt de ruimte meer diepte en vormt het een sterke basis. Witte elementen in vorm van een bad of toilet zorgen voor frisse accenten in de badkamer. Ook wordt vaak gebruikt in industriële badkamers. Het fijne aan antraciet is dat een strakke uitstraling aan de ruimte kan geven. Het is een hele makkelijke kleur om te combineren. Door contrast aan te brengen met een andere meer uitgesproken kleuren is er veel variatie mogelijk.

Zwart in de badkamer

De kleur zwart wordt steeds populairder in het interieur en zo ook in de badkamer. Zwart heeft een chique en rustige uitstraling en past perfect in een complete badkamer. Het is goed te combineren met alle kleuren en door zwart accenten aan te brengen creëer je een stoere badkamer. Juist door mat en glans met elkaar te combineren kan je een speels effect creëren.  Mix en match diverse zwarte texturen en materialen om een speels effect te creëren. Kies bijvoorbeeld voor zwart marmer met een matzwart toilet en badmeubel. Als je zoekt voor een extra luxe uitstraling is een zwarte badkamer perfect te combineren met gouden details als de kraan en regendouche.

Wit in een complete badkamer

Klassiek blijft de kleur wit in een complete badkamer. Het blijft een mooi basiskleur wat natuurlijk met alle kleuren perfect te combineren valt. Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden dan alleen hoogglans witte tegels. Door verschillende grootte en vormen witte tegels te gebruiken creëer je een stijlvolle badkamer. Of wat dacht je van wit marmertegels? Of door te kiezen voor visgraat legpatroon of 8 hoekige hexagontegels. Een witte badkamerbasis geeft een gevoel van puurheid en blijft tijdloos.

Groen accenten in de badkamer

Groen is misschien niet de eerste kleur waar je aan denk bij een badkamer. Groenaccenten werken ontzettend goed in een badkamer. Het heeft een frisse en natuurlijke uitstraling. Denk aan groene accenten als in decortegels in een verlichte nis. Groen zorgt voor een ontspannen sfeer. Het combineert bijvoorbeeld ook perfect met houtlooktegels. Zo maak je direct een natuurlook in je badkamer wat een trend van dit moment is.

Veelzijdig blauw

Blauw is een verrassend veelzijdige kleur en past perfect in de waterrijke ruimte. Er zijn zoveel tinten blauw en elke int heeft een eigen uitstraling. Ook door mat en glanzend met elkaar te combineren krijg je een verrassende sfeer. Blauw zorgt voor een frisse look-and-feel en is verrassend veelzijdig in elke badkamer. Elke tint heeft een andere uitstraling maar straalt vooral rust, kalmte en vertrouwen uit.

Kleuradvies in onze showrooms

Vind je het lastig om de juiste kleur te bepalen? In de showrooms van Sani4all vind je veel badkameropstellingen met divers kleurgebruik. Ook staan onze adviseurs klaar voor een passend advies en helpen wij je vrijblijvend op weg naar de juiste kleurstelling in de badkamer. De keuzes die tijdens een adviesgesprek worden gemaakt worden omgezet in een 3D-ontwerp. Zo kan je goed zien wat de mogelijkheden van de badkamer zijn.