Heb je eindelijk een kamer gevonden in je favoriete studentenstad? Of ga je van een huurhuis naar een eigen woning? Waar je ook naartoe verhuist, er komt altijd veel kijken bij een verhuizing. Vaak vinden mensen het al veel werk om hun spullen in te pakken en weer uit te laden, maar er zijn nog veel meer dingen waar je op moet letten bij een verhuizing. Daarom hebben wij de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet!

Begin op tijd!

Dit is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal, begin op tijd. Iedereen heeft wel eens last van uitstelgedrag. Nu is dat natuurlijk nooit handig, maar met verhuizen al helemaal niet. Begin op tijd met spullen in te pakken, zodat je alles goed kan ordenen en niet alles opeens snel moet doen en het gewoon in een doos wordt gepleurd.

Je moet niet alleen op tijd beginnen met dozen inpakken, je moet ook op tijd aangeven dat je gaat verhuizen. Je wil namelijk dat je goed ingeschreven staat bij de gemeente, maar ook voor je leveranciers van elektriciteit, gas en water is het handig om te weten dat je gaat verhuizen. Niks is zo vervelend dat de nieuwe bewoners van jouw vorige huis continu jouw post op de vloer hebben liggen of dat er geen water uit de kraan komt in jouw nieuwe woning.

Wat doe je in welke doos?

Het klinkt misschien logisch, maar mensen vergeten het toch vaak. Zorg ervoor dat je de juiste spullen in de juiste doos doet. Het is namelijk fijn dat wanneer je in je nieuwe huis trekt, je precies weet welke spullen je waar kan vinden. Doe de keuken spullen in een doos en zet hier keuken op. Doe je badkamerspullen in een doos en zet hier badkamer op. Ga alsmaar zo door, zodat je straks de juiste dozen in de juiste kamers kan zetten en deze alleen nog maar hoeft uit te pakken. Zo voorkom je de vraag; ‘Waar heb ik dat ook alweer gelaten?’.

Maak je nieuwe huis eigen

Je wil je natuurlijk zo snel mogelijk thuis voelen op je nieuwe plek. Dit doe je door je eigen stijl toe te passen. Geef de muren een nieuwe lik verf en plaats nieuwe decoratie. Als je bijvoorbeeld een bank hebt overgenomen van de vorige eigenaar, dan kun je deze alsnog eigen maken door er nieuwe kussens in te leggen en er een leuk kleed overheen te hangen. Allemaal kleine details die ervoor zorgen dat het jouw eigen plekje wordt.

Ook is het belangrijk om je nieuwe huis letterlijk eigen te maken door er een nieuw slot op te zetten. Dit vergeten mensen vaak, maar het is zeker belangrijk. Door er een nieuw slot op te laten zetten door een Slotenmaker Amsterdam, weet je zeker dat alleen jij je nieuwe huis in kan. Zo voorkom je dat niet iemand ergens nog een verloren sleutel van de vorige eigenaar heeft liggen en zomaar bij jou naar binnen kan stappen.