Foto: Minh Pham – Unsplash

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar ben je er nog niet helemaal over uit wat voor vloer het wordt? Momenteel zijn wij groot fan van PVC vloeren. En wel om de volgende redenen.

PVC vloer

Maar first things first, eerst is het wel zo handig om even uit te leggen wat een PVC vloer nou precies is. PVC vloeren worden gemaakt van verschillende laagjes polyvinylchloride, oftewel kunststof. Hoewel PVC misschien een beetje kil en ongezellig is dat totaal niet het geval. Tegenwoordig bestaan er namelijk prachtige exemplaren met de mooiste houtlookpatronen of tegellooks. Al met al heb je de looks van een prachtige houten (of tegel)vloer, maar dan met de vele voordelen van PVC. Wat die voordelen zijn? We zetten ze voor je op een rij:

1. PVC is geluiddempend

Ontzettend fijn aan een PVC vloer is dat het een geluiddempende werking heeft. Dit is natuurlijk sowieso heel fijn voor de akoestiek in huis, maar nóg prettiger wanneer je een gehorig huis en luidruchtige buren hebt, of wanneer je rondrennende kinderen in huis hebt.

2. PVC is makkelijk in onderhoud

Waar je bij een houten vloer behoorlijk goed moet oppassen met water is dat geen enkel probleem bij PVC. Het is namelijk heel goed bestand tegen vocht, dus met dweilen of morsgevaar hoef je je geen zorgen te maken.

3. PVC gaat lang mee

PVC is een stuk sterker dan gewone laminaatvloeren en heeft daardoor een ontzettend lange levensduur. Door de goede beschermlaag is PVC ontzettend slijtvast.

4. Gouden combi met vloerverwarming

Vloerverwarming onder een houten vloer is meestal geen goed idee, maar vloerverwarming onder een PVC vloer is geen enkel probleem omdat het een warmte doorlatende werking heeft. Mits je de juiste lijm gebruikt om de vloer te bevestigen!

5. PVC laat warmte door

Maar ook als je geen vloerverwarming hebt is die warmte doorlatende eigenschap heel fijn. De PVC vloer past zich namelijk aan op de omgevingstemperatuur. Hierdoor voelt de vloer dus eigenlijk nooit echt koud aan, terwijl je dat bij een tegelvloer juist wel snel hebt (als de vloerverwarming niet aan staat).

6. Gemakkelijk te repareren/vervangen

Het probleem bij gewoon kliklaminaat is dat als er een plank midden in de vloer beschadigd raakt je deze nooit gemakkelijk eruit kunt halen zonder de hele vloer eruit te moeten halen. Of eigenlijk gewoon niet. Bij PVC vloeren (die je vastlijmt) gaat dit gelukkig een stuk makkelijker. Hier kun je beschadigde delen er supermakkelijk tussenuit halen om te vervangen voor een nieuwe. Hoe je die dan zo makkelijk loskrijgt vraag je je af? Simpel: met een föhn! 

7. Voor ieder wat wils

Het leuke aan PVC is dat je er werkelijk alle kanten mee op kunt qua look en stijl. Van visgraat houtlook tot Portugese tegeldessin, en van donkere Hongaarse punt tot industriële betonlook. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Hierdoor past PVC dus eigenlijk in vrijwel elk interieur. 

8. Voor ieder budget

Tot slot is PVC kopen voor iedereen mogelijk, hoe groot of klein je budget ook is. PVC vloeren komen namelijk in alle mogelijke prijsklassen voor.