Heb je een huis gekocht en ben je gezegend met een grote achtertuin? Om deze grote ruimte in te richten naar jouw wens, is wel wat aandacht en energie voor nodig. Een grote tuin inrichten en gezellig maken kan best lastig als je niet weet waar te beginnen. In deze blog hebben wij 5 tips om te slagen in het inrichten van jouw droomtuin, waar je het hele jaar door van kan genieten.

Stel een tuinontwerp op

De keuzes in tuinstijlen kunnen soms overweldigend lijken, dus is het handig om een plan op te zetten waarin jouw wensen centraal staan. Bij het opstellen van jouw tuinplan is het zaak rekening te houden met verschillende factoren. Dit zijn bijvoorbeeld lichtinval, grondsoort en de plannen die je met je tuin hebt. Bij het kiezen van een tuinstijl zit je niet vast aan een specifieke stijl, je bent vrij om hier mee te spelen. Als je jouw tuininrichting compleet vanaf het begin gaat inrichten, is het niet onbelangrijk om te overwegen een tuinarchitect in acht te nemen. Met een architect ben je zeker dat er geen onnodige kosten of fouten gemaakt worden.

Verrijk je tuin met groen

Qua beplanting kan je de inrichting van jouw tuin zo gek maken als je zelf wilt. Als je veel plezier beleefd aan tuinieren, kan je zelf je groen in onderhoud nemen en is het een ideale plek voor de hobbyist. Bestudeer van tevoren wel wat voor bodemtype jouw tuin heeft, en wat voor tuingrond jouw planten nodig hebben. Naast het planten van bomen, planten en bloemen kan je een kleine moestuin aanleggen. Je kunt hiermee genieten van heerlijke verse groenten, uit je eigen tuin smaken deze veel lekkerder! Door je groenten en kruiden te kweken in een verhoogde bak, geef je je tuin een stijlvolle toevoeging en is het ook nog eens goed voor je lichaamshouding.

Buitenspeelgoed

Voor gezinnen met kleine kinderen is buitenspeelgoed onmisbaar. Zo zijn schommels, speelhuisjes en de trampoline erg gewild om op te spelen. Wil je je tuin graag naast kindvriendelijk ook een mooie uitstraling geven, dan kan je er voor kiezen om de speeltoestellen in een andere variant te kiezen. 

Tuinafscheiding

Naast het inrichten van jouw tuin, is het zaak na te denken over jouw tuinafscheiding. Kies een tuinafscheiding die bij de rest van jouw wensen past. Dit kan een schutting, hekwerk of een heg zijn. Deze keuze kan je terug laten komen in het tuinontwerp dat gemaakt wordt voordat je van start gaat met het daadwerkelijk inrichten. Kijk voor de beste kwaliteit hekwerk bij Hekwerkonline.