Duurzaamheid, een steeds belangrijker begrip in onze samenleving. Moest u vroeger echt moeite doen om duurzaam te leven, is dit tegenwoordig steeds makkelijker. Zo ook bij een verhuizing. Staat er voor u een grote verhuizing voor de deur en wilt u daarbij rekening houden met het milieu? Super, bekijk deze 4 duurzame tips:

1. Zoek een verhuisbedrijf met ISO keurmerk 14001

Schakelt u een verhuisbedrijf in, bekijk dan op de website of het bedrijf in het bezit is van het ISO keurmerk 14001. Is het antwoord ‘ja’, dan houden zij rekening binnen het bedrijf met het beperken van milieubelastende factoren als energie, water, papier en brandstof. Een duurzaam verhuisbedrijf is gemiddeld even duur als een niet duurzaam verhuisbedrijf, een makkelijke dus om rekening mee te houden. De verhuisbedrijf kosten liggen gemiddeld rond de € 75 per uur voor de verhuiswagen, inclusief verhuizer.

 

2. Gebruik verhuisdozen van kunststof

De verhuiskosten wilt u natuurlijk zo laag mogelijk houden, maar misschien heeft u nog een paar euro over voor kunststof verhuisdozen. Jaarlijks worden er meer dan 35 miljoen kartonnen verhuisdozen gebruikt en voor de productie van deze dozen worden bomen gekapt. Zonde als zo een doos één keer meegaat en in de prullenbak verdwijnt. Vraag bij familie of vrienden of zij kunststof verhuisdozen hebben en zo niet, koop ze zelf. Deze verhuisdozen kunt u nog vele malen hergebruiken en uitlenen aan uw vrienden en familie waardoor u een steentje bijdraagt aan minder houtkap. Naast de belangrijke verhuisdozen, is het aan te raden om gebruik te maken van recyclebaar noppenfolie of verhuisdekens voor het beschermen van uw kostbare spullen.

 

3. Kies voor elektrisch transport

Vooral in de grote steden stappen steeds meer verhuisbedrijven over op elektrische verhuiswagens en deze positieve trend zal alleen nog maar groter worden. Het voordeel? Een veel lagere CO2 uitstoot en aangezien verhuiswagens behoorlijk wat kilometers afleggen is dit een goede stap richting een beter milieu. Zelf een elektrisch verhuisbusje huren is nog iets lastiger, maar met goed zoeken komt u ze tegen op internet. Vindt u elektrisch rijden toch nog een beetje spannend en gaat u liever voor brandstof? Kies dan liever voor 1 grote verhuiswagen waar alles inpast, in plaats van dat u meerdere keren op en neer moet.

 

4. Ruim op en scheidt uw afval

Tot slot is een verhuizing hét moment om eens nauwkeurig naar uw spullen te kijken: wat wilt u houden en wat kan weg. Het is makkelijk om in dit geval alles in een zak te gooien en weg te doen, maar denk ook hierbij aan het milieu. Hoeveel werk is het nu echt om plastic bij plastic te doen en elektrische apparaten bij elektrische apparaten? Meerdere vuilniszakken heeft u toch nodig. Rij een keer naar het afvalscheidingsstation van uw gemeente en u heeft al een belangrijke stap in de goede richting van uw duurzame verhuizing gedaan.