Het is zelfs Martijn Krabbé en zijn Kopen Zonder Kijken-team gisteren niet gelukt een wanhopig stel aan een geschikte woning te helpen. De gekte op de woningmarkt is inmiddels zo hoog opgelopen, dat 35.000 euro boven de vraagprijs bieden geen zin meer heeft. Tegen dat probleem liepen deelnemers Erwin en Alina gisteren in het RTL 4-programma aan.

Volgens een van de 921.000 kijkers van het woningprogramma, waarin de deelnemers een huis kopen zonder dat ze het ooit gezien hebben, gaat het om ‘de meest stressvolle aflevering’ ooit. Te zien was hoe zelfstandig ondernemer Erwin en zijn vrouw al drie jaar naar hun droomhuis zoeken, bij voorkeur in een bosrijke omgeving en niet ver van het strand. Dat lukt ze niet zelf en dus schakelen ze Krabbé, makelaar Alex van Keulen en bouwdeskundige Bob Sikkes in.

Na even zoeken stuit Alex op een charmant betaalbaar pand in Velsen-Noord. Maar doordat de kopers van het huidige appartement van Erwin en Alina op het laatste moment afhaken, komt de hypotheek niet rond en gaat de koop dus niet door. Als dat een tweede keer gebeurt, komen Krabbé en zijn mannen in een impasse terecht. ,,Dit schiet niet op. Zo lang het huis van Erwin en Alina niet wordt verkocht, kan Alex geen nieuw huis aankopen’’, concludeert de presentator als ze drie kwart jaar met de zoektocht bezig zijn. 

Bron AD.nl