Verhuizen naar het buitenland


"OK, de landsgrenzen zijn binnen de Europese Unie verdwenen. Maar waar moet ik rekening mee houden wanneer ik binnen Europa wil verhuizen? En waarmee moet ik rekening houden als ik niet binnen Europa verhuis, maar naar een ander werelddeel..."

   Verhuizen naar het buitenland, binnen Europa of overzee

Bij het woord emigratie denkt men vaak aan ondernemende Nederlanders die koers zetten naar Canada, Nieuw-Zeeland of AustraliŽ. De inwoner van Maastricht die besluit twintig kilometer verderop, net over de grens in BelgiŽ te gaan wone, nwordt over het algemeen niet gezien als een emigrant. Toch is ook dan sprake van emigratie. Emigreren is immers hetzelfde als in een ander land gaan wonen.   Verhuizen naar een ander land is voor de meeste mensen een groot avontuur. Een nieuwe cultuur, andere gewoonten, een onbekende omgeving en andere regels.

Verhuizen naar het buitenland

Voordat u definitief naar het buitenland vertrekt om er te gaan wonen, moet u een aantal zaken hebben geregeld: zo moet u beschikken over een geldig paspoort en een werkvergunning, uw financiŽle zaken afhandelen met de belastingdienst enzovoort.  Nog meer dan bij een nationale verhuizing doet u er verstandig aan tijdig te beginnen met de voorbereiding van uw verhuizing naar het buitenland. lees meer >>